Batata Harra - 6 portioner
Ingredienser
1 kg potatis
6 klyftor vitlök
4 små gröna chilifrukter
3 salladslökar.
1 knippe koriander
1 msk citronsaft
Salt
Olja
Tillagning
1) Tärna potatisen och lägg på en plåt med salt och olja. Ugnsbaka på 225 grader tills den är mjuk nog att enkelt sticka gaffeln i, ca 20-25 minuter.
2) Hacka vitlök och chili. Gillar du starkt, ha kvar kärnhusen i chilifrukterna. Skölj och grovhacka koriander och salladslök.
3) I en stor panna/gryta: bryn vitlök och chili i rikligt med olja på medellåg värme.
4) När löken mjuknat efter 1-2 minuter, ha i ugnspotatisen, salt och peppar. Höj värmen och stek under omrörning då och då för att få lite mer färg på potatisen (5 min typ).
5) Ha i citronsaften och använd den för att skrapa loss botten. Vänd i koriander och salladslök och ha på lock. Låt stå på eftervärme i minst 5 minuter för smakerna att blandas.
Tillbehörsförslag
Yoghurtsås och någon typ av protein.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar